دانشگاه جامی به عنوان یک نهاد پیشتاز در راستای ایجاد نهادهای اکادمیک در سطح کشور ، درسال 1389جواز فعالیت خویش را به شماره ثبت (35_44)کسب نموده و عملا با تأسیس دانشکده های اقتصاد، انجنیری، شرعیات، حقوق و علوم سیاسی در ولایت هرات آغاز به کار نمود. این دانشگاه با تبعیت از پلان استراتژی و پالیسی های وزارت محتر م تحصیلات عالی و با هدف تحولات بنیادین درساحۀ دانش و پژوهش، برنامه های خویش را عیار نموده و تا کنون خدماتی در خور و شایسته را انجام داده است.
چارت تشکیلاتی تعیین کننده روابط رسمی و نشان دهنده سطوحی است که در سلسله مراتب اداری وجود دارد و حیطه کنترل مافوق بر مادون را مشخص می کند. همچنین چارت تشکیلاتی دربرگیرنده طرح سیستمهایی است که به وسیله آنها همه واحدها هماهنگ و یکپارچه می شوند و در نتیجه ارتباط مؤثر در نهاد تضمین میگردد. بناءً پوهنتون جامی نیز بمنظور مشخص کردن، هماهنگ کردن و کنترول مسیر کار کدر علمی و اداری خویش دارای چارت تشکیلاتی منظم می باشد. که نمودار آن در ذیل وجود دارد.
هيات امناء، نهادی است که به موجب قوانين و مقررات مربوطه، به عنوان نهایی ترین مرجع تصمیم گیری دانشگاه بوده که برای سياستگذاري، تصميمگيري و تصويب مقررات و ضوابط داخلي دانشگاه ميباشد ومصوبات هیئت امناء اعتبار قانون را درنهاد مربوطه دارد.
بدیهی است که هر نهاد یا سازمان بمنظور رهبری، مدیریت و نظارت بر حسن اجراي تمام امورات آن سازمان ضرورت است تا در قالب تشکیلات خویش رئیسی داشته باشد تا بخش های مختلفه را مدیریت و رهبری نماید. روی این ملحوظ دانشگاه جامی نیز بمنظور انجام درست و بهتر امورات دانشگاه از بدو تاسیس تا کنون بهترین الگوهای ریاست را باخود داشته است که در ذیل به معرفی هرکدام شان میپردازیم.
دانشگاه جامی بمنظور تنظیم بهتر امورات اکادمیکی خویش در حوزه های مختلف علمی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی دارای یک تیم قوی از مشاوران می باشد که مشورت و نظر این تیم پیوسته دانشگاه را در راه رسیدن به اهداف بزرگش کمک میکند. در ذیل به معرفی مشاروان دانشگاه پرداخته شده است:
برنامه های راهبردی/پلان استراتیژیک دانشگاه جامی در جلسه مورخ 22/5/1397 پروتوکل نمبر 35 به تصویب شورای علمی رسیده و هم اکنون جهت طی مراحل و اخذ منظوری به مقام محترم وزارت تحصیلات عالی ارسال گردیده است. باورمندیم که پلان پنج سالۀ راهبردی دانشگاه جامی کامل و دقیق بوده و به زودی بعد از نشر دانشجویان عزیز میتوانند از تمام برنامه ها و پلان های انکشافی آینده دانشگاه اطلاع حاصل نمایند.
پوهنتون جامی به عنوان یکی از پیشتازترین دانشگاه های خصوصی در سطح کشور، پیوسته نقش کلیدی را در تربیه کدرهای متخصص و مسلکی و تقدیم آنها به جامعه داشته است. با تلاش دست اندرکاران متعهد و متخصص این نهاد، ما انتظار داریم تا جایگاه این پوهنتون در صدر جدول دانشگاه های معتبر کشور، قرار گیرد.
از آنجائیکه پوهنتون جامی، مسئولیت عرضه خدمات تحصیلی با کیفیت و متوازن را عهده دار بوده؛ و در راستای بسط، توسعه و انکشاف این کانون علمی/اکادمیک از بدو تاسیس تا کنون گامهای اساسی را برداشته است وظیفه خود میداند تا از طریق رهبری و مدیریت درست، مصدر خدمات بیشتر و بیشترتر در جامعه قرار گیرد. و جای بس افتخارست که تا کنون در نتیجه تلاش ها و زحمات کدر علمی و اداری دانشگاه، در حوزۀ های مختلف علمی، فرهنگی و ورزشی به نتایج و دست آورد های مطلوبی دست پیدا کند که میشود به گوشۀ از آن دست آوردها اشاراتی داشت......
دانشگاه جامی در بهار سال 1390 از دل آرمان های نسل جوان این خطه علم پرور و تمدن ساز برای ایفای رسالت دانش¬گستری و انسان سازی در عرصه تحصیلات عالی خصوصی جوانه زد تا در بهارینه فصل اندیشه و معرفت اکادمیک علَم بردار و آئینه دار باشد و از پس سال های خمود و رکود علمی، مشعلی روشن گرداند در مسیر تاریخ مشعشع تمدنی این حوزه.
جهت ارائه خدمات علمی با کیفیت و ادای رسالت دانشگاه ها، امور کاری هر دانشگاه توسط بخش های مختلف به پیش برده می شود. بر مبنای مقررات تحصیلات عالی کشور، یکی از ارکان دانشگاه ها، معاونیت علمی می باشد. ادامه ......
بر اساس پرانسیب ها و پالیسی های وزارت تحصیلات عالی و دانشگاه جامی فعالیت های این نهاد در سه حوزه مشخص تقسیم بندی گردیده تا از پراکنده گی امور جلو گیری و تسریع در روند اجرای آن رونما گردد؛ این نهاد توسط سه معاونیت در حوزه های علمی، محصلان و اداری – مالی رهبری و مدیریت می گردد.
معاونیت امور محصلان از جمله حساس¬ترین بخش های دانشگاه جامی بوده که ارتباط مستقیم بامحصلان داشته و فراهم کننده نیازهای عمومی محصلان است. معاونیت امور محصلان در تشکیلات اداری دانشگاه جامی زیر نظر مستقیم ریاست دانشگاه فعالیت دارد این بخش حیثیت اولین دروازه ورودی برای دانشجویان در پوهنتون را دارا هست.
دانشکده طب معالجوی دانشگاه جامی به عنوان نهاد علمی و اکادمیک در ماه دلوسال 1392خورشیدی مطابق فبریوری سال 2014 میلادی جواز موافقت تاسیس را از وزارت تحصیلات عالی افغانستان کسب نمود.
رشته حقوق یکی از محبوب ترین رشته های علوم انسانی است. دامنه ی گرایشهای رشته حقوق گسترده و در کلیه روابط زندگی امروز قابل ملاحظه است . این روابط میتواند مربوط به روابط دولت و مردم باشدکه به حقوق عمومی معروف است و یا روابط خصوصی مردم را در برمیگیرد که حقوق خصوصی نامیده میشود .
فعالیت های عمرانی به عنوان اولین و اساسی ترین نیاز هر جامعه مطرح است. تمام فعالیت های صنعتی، زراعتی و … نیز به طور مستقیم و غیرمستقیم به این رشته وابسته اند و از آن سود می برند. علاوه بر رشد و توسعۀ جوامع، پیشرفت علم و فن آوری نیز ضرورت پرداختن و توجه دقیق و علمی به کارهای عمرانی و تغییر شیوه های گذشته را آشکار می سازد.
با شکل گیری زندگی اجتماعی انسان، بحث برسرنحوه استفاده از منابع محدود برای تامین نیازهای نامحدود انسان بعنوان یک مساله اساسی مطرح بوده است. دانشمندان و صاحب نظران علوم انسانی و اجتماعی در راستای یافتن پاسخ مناسب برای این سوال اساسی که چگونه می توان میان نیازهای نامحدود بشر و امکانات محدود تعادل منطقی ایجاد کرد،.....
دانشکده شرعیات و علوم اسلامی در سال 1390 درچوکات این پوهنتون تأسیس شد. هدف ازتاسیس آن، تربیه کادر های متخصص دررشته های فقه و علوم اسلامی می باشد. اساتید این پوهنحْی در رتبه های علمی پوهندوی، پوهنمل، پوهنیار و پوهیالی و درجه تحصیلی آنها به سویه داکتر و ماستر میباشند.
این پوهنحئی در گام نخست دیپارتمنت های اگرانومی و ترویج و توسعه زراعتی را راه اندازی نموده و در قدم های بعدی اقدام به تأسیس دیپارتمنت های باغداری، علوم مالداری، خاک شناسی و آبیاری، منابع طبیعی و محیط زیست، حفاظه نباتات و وترنری خواهد نمود تا به مرکزی جهت پاسخگویی به نیازهای مسلکی جامعه زراعتی و مالداری ما مبدل گردد.
امروز یکی از مسایل مهم مورد بحث در تحصیلات عالی ارزیابی گسترده و مستمر از کیفیت تدریس است. بررسی نحوه ارزیابی کیفی صنف در دستور کار همه پوهنتون های جهان قرار دارد و به تاسی از حکم قانون اساسی دولت جمهوری اسلامی افغانستان مبنی بر اینکه دولت نهاد های تحصیلات عالی عمومی و تخصصی را تاسیس نماید و در این قانون بر انکشاف برنامه های آمو.زشی موثر و متعادل تاکید گردیده است.
کمیته پالیسی وپلان ازجمله بخش های تامین کننده قوانین، لوایح، مقررات و طرزالعمل های کاری برای دانشگاه می باشد. این کمیته وظیفه دارد تا اهداف زیر مجموعه های فرعی را یکجا نموده و با تبیین خط ومشی اصلی نهاد و در روشنای قوانین و مقررات به برنامه سازی های کوتاه مدت و درازمدت جهت رسیدن به اهداف کلان این نهاد به پردازد.
جامعه اکادمیک به عنوان رهروان اندیشه و آگاهی همیشه باید الگوی حسنه و اخلاق خوش در میان اقشار مختلف باشند. دانش و اخلاق دو بال رشد و تعالی در هر شرایط بوده و لازم و ملزوم یکدیگر اند و علم بدون اخلاق در جامعه معنی پیدا ننموده و ره به جای نخواهد برد. از الزامات اساسی دانشگاه ها موجودیت لوایح و مقررات است که در پرتو ٖآن بتوان رفتار اکادمیک افراد وابسته در این نهاد ها را تنظیم نموده و از اعمال که باعث اخلال و نقض حقوق دیگران میشود جلو گیری به عمل آورد و در صورت بروز رفتار ناشایست و غیر اکامیک به صورت شفاف و عادلانه به آن رسیده گی نموده و برای تامین عدالت تصامیم و تدابیر موثر اتخاذ کرد.
فرهنگ بستر اصلی زندگی انسان دانسته شده ؛ نه فقط بستر اصلی درس خواندن و علم آموختن . فرهنگ یعنی خلقیات و ذاتیات بومی یک جامعه و یک ملت ؛ تفکراتش ، ایمانش ، آرمانهایش ...... اینها تشکیل دهنده مبانی فرهنگ یک ملت است . اینها است که یک ملت را یا شجاع ، غیور ، جسور و مستقل می کند یا سرافکنده ، ذلیل ، فرودست ، خاک نشین و فقیر می کند.
از آنجای امروزه امتحانات یکی از روش های مهم برای ارزیابی درجه کسب دانش و سویه آموزش مهارت های علمی و نظری محصلان در یک دوره معین تحصیلی است، دانشمندان بر این باوراند که برای کسب نتایج مطلوب از پروسه آموزش ایجاب می نماید تا امتحانات به طور عادلانه، شفاف و مطابق معیار های علمی که جوابگوی اقتضای زمان باشد عیار گردد.
تاثیر تکنولوژی معلوماتی در تمامی عرصه های فعالیت بشری آنقدر گسترده و فرآگیر شده است که عصر کنونی را عصر اطلاعات می نامند. با توجه به نقش مهم تکنولوژی معلوماتی در رشد، توسعه و انکشاف جامعه و تاثیر مستقیم آن بر زندگی، کسب و کار و رفاه مردم، نیاز روز افزون به افراد متخصص و مسلکی در این رشته را نه تنها در افغانستان؛ بلکه در تمامی کشورهای جهان کاملا ملموس می ساز
بخش تحقیقات علمی جزو اصلی تشکیلات هر دانشگاه است. در بسیاری از کشورها بخش پژوهشهای علمی یکی از معاونیتهای رسمی ریاست دانشگاه محسوب میشود و برای آن امتیاز و اهمیّت ویژهای قائلاند؛ امّا در ساختار تحصیلات عالی افغانستان، بخش تحقیقات، تحت عنوان آمریت و یکی از بخشهای معاونیت علمی یاد شده و فعالیّت میکند.
کارمندان سرمایه های معنوی و با ارزش هر سازمان اند. به منظور استخدام شایسته ترین کادر ها، کمیته تقرر، ترفیع و انفکاک در چوکات دانشگاه جامی ایجاد گردیده است.
دانشگاه جامی از بدو تاسیس بر آن بوده است تا در ارائه خدمات تحصیلی با قیمت مناسب در خدمت باشد ولی با آنهم چون وضعیت اقتصادی جامعه در حد پائین قرار دارد دانشجویان گاهی اوقات توانایی پرداخت فیس تحصیلی را نداشته و ندارند. هئیت امنا و هیئت رهبری دانشگاه برای کمک بیشتر برای دانشجویان زمینه انواع تخفیف های فیس تحصیلی را با در نظر داشت وضعیت اقتصادی جامعه، بازار و وضعیت اقتصادی دانشجو طرح و ترتیب نموده تا بتوان گام های استواری را برای رشد و تعالی دانش و بلند بردن سطح آگاهی جامعه برداشت.
تامین برابری جنسیتی یکی از موضوعات مهم در تمام سازمان ها بوده و نهادی های تحصیلات عالی از این امر مستثنی نیستند. دانشگاه جامی با درک این امر مهم و اساسی به ایجاد کمیته جندر اقدام نموده تا باشد در جهت تامین برابری جنسیتی و حمایت از حقوق کارمندان و دانشجویان طبقه اناث به منظوراز جلوگیری از اتلاف با ارائه و عملی ساختن برنامه های حمایت جندر در سطح دانشگاه اقدام نماید.تا در کنار سایر بخش های مربوطه به اهداف اساسی دانشگاه که همانا تطبیق برنامه های حمایت از جندر و حضور فعال طبقه اناث در بخش های اداری و کادری دانشگاه میباشد نایل آید
بخش تحقیقات علمی جزو اصلی تشکیلات هر دانشگاه است. در بسیاری از کشورها بخش پژوهشهای علمی یکی از معاونیتهای رسمی ریاست دانشگاه محسوب میشود و برای آن امتیاز و اهمیّت ویژهای قائلاند؛ امّا در ساختار تحصیلات عالی افغانستان، بخش تحقیقات، تحت عنوان آمریت و یکی از بخشهای معاونیت علمی یاد شده و فعالیّت میکند. ادامه ...
سپاس پروردگاری را که یاری مان نمود تا در سومین سال تاسیس موسسه تحصیالت عالی جامی هم قدم با معنویت سبز رمضان المبارک "ماه از خود گسستن و به خدا رسیدن " اولین شماره مجله علمی – پژوهشی "جامی "رابه زیورچاپ آراسته سازیم .
انتخاب دانشگاه جامی به عنوان جایگاه رشد و تعالی و ادامه تحصیلات عالی نشان از دقت نظر و حسن توجه شما است. هم اکنون ما مفتخر به حضور شما آینده سازان و جوانان توانمند افغانستان در یکی از مطمئن ترین و بهترین دانشگاه های کشور هستیم، ادمه....
مشارکت دانشجویان در فعالیت های علمی ، فرهنگی و اجتماعی و نوشتن مقالاتی در این زمینه از اهداف اصلی دانشگاه جامی است. بدون شک نگرش دانشجو نسبت به نوشتن و نوشتن نمادی از توانایی و توانایی دانشجو و کیفیت و تأثیر دانشگاه است.
امروزه پیشرفت تکنولوژی و عصر اطلاعات الکترونیکی موجب گردیده است تا کتابخانه های دیجیتالی جایگاهی ویژه را در علم اطلاعات و گسترش دانش پیدا کنند، جایگاهی که هر روز بر محبوبیت آن افزوده و استقبال از آن دوچندان شده است. توسعه دسترسى از وضعیت «دسترسى محلى» به وضعیت «دسترسى جهانى» ادامه ...
ایمیل آدرس *
عنوان
Δ