دیدار هیئت علمی پوهنحی شرعیات و علوم اسلامی پوهنتون جامی با علامه مولانا صبغت الله مولوی زاده، صدر المدرسین دارالعلوم عالی هرات و هیئت همراه شان

25 جوزا 1402

از آنجائیکه ارتباطات با دانشگاه ها و حوزه های علمی مختلف یکی از راه های تقریب و موثر برای رسیدن به اهداف والای تحصیل علمی اکادمیک است بر آن شدیم تا به ادامه دیدار ها و نشست های ارتباطی بین دانشگاه، مدارس و دارالعلوم ها، هیئت علمی دانشگاه جامی در دیداری از قبل تعیین شده با علامه مولانا صبغت الله مولوی زاده روی همکاری و تقریب بیشتر بین این دو نهاد علمی-تحقیقی و گفتگو و دیدار نمایند. در آغاز این دیدار محترم علاّمه مولانا صبغت الله مولوی زاده ضمن خوش آمدگویی برای هیئت علمی دانشگاه جامی، به ایراد سخن پرداخت و از کارکرد ها و فعالیت های مؤثر علمی-تحقیقی بیش از یک دهه این دانشگاه ابراز سپاس و خرسندی نمود و بر ادامه ای همکاری و ارتباطات بین دانشگاه ها و مدارس دینی در سطح کشور تأکید کرد. علاّمه مولانا صبغت الله مولوی زاده در بخش دیگر از سخنان خویش از استعداد های نخبه قشر ذکور و اناث در بخش های گوناگون یاد نمود و فرمود جای سرور و شادمانی است که در این اواخر انگیزه صنعت ماشین سازی در بین قشر با استعداد کشور رو به افزایش است و از ولایت هرات و دیگر ولایات جوانان موتر های زیبای ساختند که جای شادمانی است و از مسئولان دولتی خواهان گماشتن افراد متخصص و با تجربه در اداره های دولتی شد. در ادامه این دیدار استاد بصیر احمد نادی رئیس پوهنحی شرعیات و علوم اسلامی دانشگاه جامی از حمایت، حسن همیاری و همکاری و نظریات سازنده ای مسئولان دارالعلوم عالی هرات علی الخصوص علاّمه مولانا صبغت الله مولوی زاده صدرالمدرسین دارالعلوم عالی در راستای ارتقای علمی و سهم گیری علم پژوهان در انکشاف جامعه قدردانی نموده و خواهان همکاری های بیشتر درالعلوم عالی هرات با دانشگاه جامی شد. متعاقبا مولوی عبدالقیوم فاروقی و استاد عبدالرحمن عزیزی اعضای هیئت علمی دانشگاه جامی پیرامون أهمیت ارتباطات مدارس و دارالعلوم ها با دانشگاه ها خاصتا دانشگاه جامی و جایگاه علم و دانش و نقش علوم در عصر کنونی  صحبت نمودند و از همکاری دارالعلوم عالی هرات و حضور در چنین نشست های معنوی اظهار خرسندی و مسرت نمودند. این دیدار معنوی و علمی هیئت علمی دانشگاه جامی با هیئت علمی دارالعلوم عالی هرات و علاّمه مولانا صبغت الله مولوی زاده در دفتر ریاست دارالعلوم عالی هرات با حضور هیئات علمی هر دو نهاد انجام یافت. درین دیدار علمی، علامه صاحب مولانا صبغت الله مولوی زاده، کتاب تالیفی خود را تحت عنوان نیل المرام شرح قواعد صد گانه مجلة الاحکام را برای ریاست پوهنحی شرعیات بصورت هدیه تقدیم نمودند. و در نهایت این دیدار علمی با دعائیه مولوی عبدالقیوم فاروقی عضو هیئت علمی دانشگاه جامی خاتمه پیدانمود.