نقش تطبیق معیارهای تضمین کیفیت و اعتباردهی در تولید دانش

27 قوس 1402

چکیده

تضمین کیفیت و اعتباردهی جزء ارکان مهم تحصیلات عالی افغانستان است که با ارزیابی نهادهای تولید کننده دانش و تطبیق درست معیارهای ارتقای کیفیت توانسته است گام‌های ارزش‌مندی در راستای نوآوری‌های علمی کشور بردارد. شاخص‌های مشخص شده‌ای برای تولید دانش و ارتقای کیفیت وجود دارد که با وحدت یک‌دیگر و تمسک به کارشیوه‌های علمی در راستای تولید دانش عملی می‌شوند. تولید دانش با کیفیت عالی بدون وحدت درونی شاخص‌ها و عناصر این فرایندها که همانا تطبیق درست معیارها ممکن نیست. سوال اصلی این است که نقش تطبیق معیارهای تضمین کیفیت و اعتباردهی در تولید دانش چگونه است؟ به نظر می‌رسد تطبیق معیارهای تضمین کیفیت و اعتباردهی در تولید دانش تاثیر مثبت داشته. در این تحقیق از روش توصیفی – تحلیلی و با ابزارهای کتابخانه‌ای، مقالات و سایت‌های معتبر استفاده شده است.

یافته‌ها نشان می‌دهد که تطبیق معیارهای ارتقای کیفیت تحصیلات عالی افغانستان ازجمله: برنامه استراتژیک با دورنگری نسبت به واقعیات و موقعیت‌های موجود در نهادهای تولیدکننده دانش، راهبردها و تاکتیک‌های موثری جهت نوآوری در دانش ارائه می‌دهد، و این نهادها با سهمگیری در انکشاف جامعه از طریق تربیه نیروی متخصص و مجهز با دانش روز، سرمایه‌گذاری برای ایجاد فضای مناسب جهت انجام تحقیقات علمی توسط استادان، کارمندان و دانشجویان، و همچنین فراهم آوری امکانات و تجهیزات تکنالوژیکی در راستای ایجاد سهولت هرچه بهتر برای فراگیران علم و دانش توانسته‌اند تحول علمی عظیمی در نظام تحصیلات عالی به وجود آورند.