ارزیابی خرابی جاده های آسفالتی وارائه راهکار به منظور کاهش آن

14 جدی 1400

برگزاری سیمینار علمی ؛ تحت عنوان خرابی جاده های آسفالتی وارائه راهکار به منظور کاهش آن ؛ از سوی پوهنحئی انجینیری دانشگاه جامی با ارائه محترم استاد اقبال خیر اندیش برگزار شد.موضوع اصلی آن معرفی انواع خرابی ها ودلایل آنها وارائه راهکار های عملی برای کاهش آنرا تشکیل میداد.ودر ادامه موضوع را بگونه جامع بین وتشریح نمودند. شهرداری  وسایر دوایر دولتی سالانه هزینه هنگفتی را صرف تهیه و اجرای پروژه های روسازی آسفالت می کنند. از سویی به دلیل عدم پاسخگویی ضوابط و استانداردها به نیازهای شهرداری ها، کیفیت اجرا و دوره عمر روسازی های آسفالتی در شهرها مطلوب نمی باشد.کاهش دوره عمر آسفالت به منزله از بین رفتن بخشی از سرمایه های شهرها و نیز هدر رفت منابع عمومی تلقی می شود. هدف هرائه این سیمینار ارائه راهکار ها وچگونگی  برنامه ریزی، و پیشگیری، ترمیم و نگهداری به موقع از خرابی های موجود در روسازی آسفالت معابر شهری بوده است. براساس برداشت های انجام شده از مشاهدات عینی، عکس برداری، و تحلیل آنها در این زمینه، سعی در توسعه و گسترش روسازی های باکیفیت به همراه تعمیر و نگهداری صحیح روسازی می باشد.استفاده از مصالح و مواد با کیفیت و استاندارد، استفاده از ماشین آلات مناسب و به کارگیری نیروی انسانی آموزش دیده، موجب خواهد شد تا کیفیت روسازی آسفالتی ارتقاء و دوره عمر آن افزایش یابد. حفاری های انجام شده در سطح معابر مهم ترین عامل کاهش راحتی تردد و کیفیت خدمت دهی معابر دیده شده است ، که پس از آن خرابی های ناشی از لکه گیری دومین عامل مهم در این زمینه است. زیر سازی نامناسب و فقدان سیستم تصمیم گیری هماهنگ به موقع اجرای طرح های آسفالتی از عوامل تاثیر گذار دیگر می باشند.