سمینار علمی کنترول اجتماعی جرم

2 جدی 1402

کنترل اجتماعی یا نظارت اجتماعی، به‌طور کلی به ابزارها و روش‌هایی اطلاق می‌شود که برای وادار کردن فرد به انطباق او با انتظارات گروه معین یا کل جامعه به کار می‌رود.این انتظارات،شامل ارزش ها،عقاید،هنجارها و باورها و درکل لایه های عمیق جهان اجتماعی همه جوامع می شود.عموما کنترل اجتماعی سه روش کلی برای هماهنگ شدن فرد با انتظارات جامعه دارد که ممکن است به صورت رسمی یا غیر رسمی باشد:تبلیغ و اقناع،تشویق و پاداش،تنبیه و مجازات. لذا برای آنکه بتوان سازمان اجتماعی و نظم را به اندازه ضروری در جامعه برقرار نگه‌داشت، باید رفتار اجتماعی الگوبندی شده و پذیرفتنی آن ادامه یابد. برای دستیابی به این هدف، هر جامعه‌ای اعضاء خود را اجتماعی می‌کند، به این امید که آن‌ها شیوه اجتماعاً پذیرفتنی در هر موقعیت را یاد بگیرند. هرگاه فراگرد اجتماعی شدن نتواند جامعه را به این هدف رساند، فراگردهای نظارت اجتماعی مناسب تری را باید به کار انداخت تا نظم ضروری در جامعه برقرار گردد. کنترول اجتماعی از جرم نیز فرایندی است که سبب تلفیق افراد به جامعه می شود، در این فرایند سهیم عظیم به عهده جامعه ای است که افراد در آن روی به بزهکاری می آوردند. پوهنحی حقوق و علوم سیاسی به منظور آگاهی مردم از رسالت شان در قبال جامعه سمینار آموزشی تحت عنوان ( کنترول اجتماعی جرم ) را به تاریخ ۱۸/۲/۱۴۰۲ برگزار نمود که برنامه با استقبال گرم اشتراک کنندگان مواجعه شد.