مدیریت بحران و کاهش خطرپذیری سیل و خشکسالی

3 دلو 1400

شماره مسلسل: 2

تاریخ برگزاری: 1400/10/08

همان طور که مطلع هستید یکی از راه­های انتقال علم و دوام  فعالیت پوهنتون ها، ارائه­ی خدمات در راستای اهداف آنها است. از آنجاییکه یکی از عمده ترین اهداف پوهنتون جامی انجام فعالیت های فوق درسی به منظور ارتقای سطح علمی محصلین می باشد، بنابراین میتوان برگزاری سمینارها، کنفرانس ها و ورکشاپ ها را یکی از راه های رسیدن به این هدف نامید. برمبنای این اصل پوهنحی انجینیری پوهنتون جامی همواره کوشیده است تا با برگزاری سیمینارهای مختلف قدمی در راستای این هدف مقدس دانشگاه بردارد. روی این ملحوظ، پوهنحی انجینیری براساس پلان از قبل تایید شده­ی خود، روز چهارشنبه مورخ 08/10/1400 سمیناری تحت عنوان  "مدیریت بحران و کاهش خطرپذیری سیل و خشکسالی" که توسط استاد انجینیر سید عبدالباسط رحمانی ارائه گردید در سالون کنفرانس های دانشگاه جامی برگزار نمود. این سیمینار که نماینده محترم مقام ولایت هرات، مقام محترم ریاست دانشگاه، معاونین محترم علمی و اداری، اساتید گرانقدر پوهنحی های انجینیری، طب معالجوی، شرعیات، زراعت و همچنین اساتید کلینیک حقوقی دانشگاه جامی و نیز محصلین این پوهنحی ها در آن اشتراک نموده بودند، راس ساعت 10:00  با خوشامد گویی به اشتراک کنندگان برنامه، توسط جناب آقای نادرشاه زمانی، مدیر محترم امور فرهنگی دانشگاه جامی به عنوان انونسر، آغاز شد. نخست جناب استادگلاب الدین عظیمی استاد پرتوان پوهنحی شرعیات پوهنتون جامی با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، آغازگر برنانه شدند. پس از تلاوت آیات روح بخش قرآن، انونسر برنامه ضمن قدردانی و تشکر از جناب استاد عظیمی،  از جناب استاد انجینیر سید عبدالباسط رحمانی دعوت نمود تا به ارائه­ی مطالب خویش بپردازند. در ادامه استاد رحمانی به ارائه مطالب خویش پرداخت و در مورد موضوعاتی مانند:
  • تعریف و آمار خشکسالی ها در افغانستان؟
  • میزان خسارات وارده بر اثر خشکسالی بر ولایات مختلف افغانستان؟
  • اهمیت خاک
  • اطلاعات و آمار در مورد آلاینده ها
  • تغییرات اقلیم
  • خطرپذیری تغییرات اقلیمی
  • بحران کم آبی و خشکسالی
  • چالش های پیش روی بحران کم آبی
  • راه کار ها برای جلوگیری از حوادث طبیعی
به تفصیل صحبت نمود. در ختم برنامه نیز به سوالاتی که از جانب محصلین مطرح شد، توسط استاد پاسخگویی صورت گرفت. در حاشیه این سیمینار علمی، مقام ریاست دانشگاه جامی در دیدار با جناب آقای محمد قاسم حساس رحمانی، سرپرست ریاست دفتر ولایت که به عنوان نماینده­ی مقام ولایت در این سیمینار اشتراک ورزیده بود، وعده سپردند تا در آینده­ای نزدیک با حضور داشت مسئولین تمام ریاست ها و ادارات ذیربط، با هماهنگی و همکاری مقام ولایت هرات سیمینارهای مشابه و کاربردی در داخل دانشگاه جامی برگزار نماید.