گزارش سمینار اصول و آداب تشریفات دیپلماتیک

2 جدی 1402

اصول و آداب تشریفات دیپلماتیک عنوان سمینار آموزشی است که به روز چهار شنبه مورخ ۱/قوس/۱۴۰۲ توسط استاد محترم علیرضا کارگر برای «۲۲» تن از دانشجویان پوهنحی حقوق و علوم سیاسی برگذار گردید. در ابتداء سمینار با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز گردید، سپس استاد محترم موضوعات قابل بحث در این سمیمنار را در شش بخش به صورت مفصل بحث نموده. بخش اول: مراسم مربوط به مسافرت مقامات رسمی به کشورهای دیگر. بخش دوم: مراسم تسلیم استوار نامه که برای یک سفیر و وزیر مختار مهمترین واقعه در ماموریت است و در هر ماموریت بیش از یکبار این مراسم انجام نمی گیرد. بخش سوم: جشن روز رسمی که در عالم دیپلماتیک مهمترین جشن هر نمایندگی است و تشریفات آن الگویی برای سایر جشن های سفارت به شمار می آید. بخش چهارم: جشن های ملی که از نظر کشور پذیرنده در داخل کشور از اهمیت خاصی برخوردار است. بخش پنجم: ترتیب سوگواری که براساس سِمَت و مقام متوفی، مراسم و تشریفات آن متفاوت است. بخش ششم: تعطیلات که به روزهای تقویم، اعیاد ملی و مذهبی و دولتی چه در کشور فرستنده و چه در کشور پذیرنده ارتباط دارد. در جریان سمینار به سوالات دانشجویان پاسخ های قناعت بخش ارایه شده و برنامه با استقبال گرم دانشجویان به پایان رسید. گفتنی است که هدف برگذاری این سمینار در قدم اول ارتقای ظرفت علمی دانشجویان و در ثانی سهیم دهی اساتید در انکشاف برنامه های علمی می باشد.