بزنس‌هاب و نقش آن در توسعه‌ی کارآفرینی

28 عقرب 1402

عنوان سمینار علمی-کاربردی است که مرکز خدمات تجارتی توسعه‌پایدار (بزنس‌هاب توسعه‌ی پایدار) و دانشکده‌ی اقتصاد دانشگاه جامی با اشتراک هیئت رهبری این نهاد، مسئول ولایتی دفتر کوردی‌اید در هرات، استادان و دانشجویان به تاریخ 28/08/1402 خورشیدی برگزار شده است. هدف از برگزاری این سمینار کمک به دانشجویان عنوان شده است تا مهارت‌های کارآفرینی را بهبود دهند، ایده‌های خود را پرورش دهند، ارتباطات حرفه‌ای برقرار کنند و به منابع و حمایت‌های مالی دسترسی پیدا کنند. این سمینار به عنوان یک پل ارتباطی بین دانشگاه و صنعت عمل می‌کنند و دانشجویان را برای راه‌اندازی و موفقیت در کسب‌وکارها آماده می‌کنند. دکتر بصیراحمد حصین مدیر عمومی بزنس‌هاب توسعه‌ی پایدار ضمن معرفی بزنس‌هاب توسعه‌ی پایدار، اهمیت این مرکز را برای دانشجویان مطرح نمود. محترم زلمی ایثار مسئول عمومی دفتر کوردی‌اید در ولایت هرات، هدف از ایجاد بزنس‌هاب و حمایت آن از سوی نهادهای بین‌المللی را کمک به به توسعه و رشد اقتصادی افغانستان بیان نمود. محترم نذیراحمد سدید مشاور اقتصادی این مرکز، فلسفه‌ی ایجاد بزنس‌هاب توسعه‌ی پایدار را دغدغه‌های اقتصادی، حقوقی و تکنالوژیکی کسب‌وکارها عنوان نمود. به نظر وی، عدم دسترسی کسب‌وکارها به منابع و سرمایه‌ی کافی، کمبود دانش و مهارت‌های کسب‌وکاری، کمبود شبکه و ارتباطات، عدم زیرساخت‌های فناوری و مشکلات سازمانی و قانونی از دلایل اصلی ایجاد این مرکز در سطح ولایت هرات است. محترم عزیزالله صامت معاون دانشکدۀ اقتصاد دانشگاه جامی، در ختم این سمینار علمی به اهمیت کارآفرینی و مراکز ترویج آن پرداخت. به نظر وی برای دانشگاه جامی که در کنار آموزش و پژوهش، کارآفرینی را نیز جزء رسالت‌های خود می‌داند، بزنس‌هاب توسعه‌ی پایدار به‌عنوان یک مرکز کارآفرینی برای دانشگاه‌ها و دانشجویان اقتصاد اهمیت زیادی دارند. این مرکز علاوه بر ارتقاء مهارت‌های کارآفرینی و توسعه‌ی کسب‌وکارهای نوپا، فرصت‌های شغلی، ارتباط با صنعت و بازار کار، ترویج فرهنگ کارآفرینی و توسعه‌ی نوآوری را نیز به دانشجویان ارائه می‌دهند.