گفتمان دانشجویی ( توسعه افعانستان، چالش ها و راه حل ها)

6 قوس 1402

طوری که بر همه گان واضح است، یکی از رسالت های مهم نهاد های اکادمیک بر گزاری گفتمان های علمی است، طوری که در خلال همین گفتگو ها است که طرح ها و برنامه های بسیار مفیدی پیشنهاد می گردد، و از طرفی فراهم سازی زمینه سهم دهی به دانشجویان در پیشبرد این گفتمان ها، این فرصت را مساعد می سازد تا دانشجویان در محدودۀ توان علمی خویش در یک جمع رسمی فرصت اظهار نظر را داشته باشند. روی همین منظور روز دوشنبه مورخ ۲۲ عقرب ۱۴۰۲ گفتمان دانشجویی تحت عنوان ( توسعه افعانستان، چالش ها و راه حل ها) در سالن کنفرانس های علمی دانشگاه جامی برگزار گردید. در گفتمان فوق جمع کثیری از استادان و محصلان پوهنحی های مختلف پوهنتون جامی اشتراک داشتند، مراسم ابتداء با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط محترم حمیدالله محمدی آغاز گردید، سپس محترم دکتر عتیق الله رحیمی معاون علمی پوهنتون جامی طی سخنانی، نکات ارزشمندی را به عنوان راهنمای دانشجویان در قسمت برگزاری چنین محافل و مواردی پیرامون بحث توسعه پرداخته زوایای مختلف این موضوع را مورد کنکاش قرار داد. سپس محترم میلاد عزیزی دانشجوی سمستر دوم حقوق وعلوم سیاسی صحبت های خود را تحت عنوان « ارایه طرح توسعۀ سیاسی افغانستان» ایراد نموده که مشتمل بر بیان توسعه سیاسی تشریح چالش های فرا روی توسعه کشور و راه حل های را در این زمینه ارایه نمود. در ادامه محترم اسفند یار نیکزاد محصل سمستر ششم دانشکده اقتصاد سخنان خود را تحت عنوان « طرح توسعه فرهنگی افغانستان» ارایه نمود که شامل شناخت عوامل، چالش ها و راه های حل برای رسیدن به توسعه فرهنگی در کشور بود. در ادامه دکتر بصیر احمد حصین ریاست محترم مرکز تحقیقات علمی، استاد عزیزالله صامت معاون دانشکده اقتصاد واستاد علیرضا کارگر استاد دانشکده حقوق وعلوم سیاسی پوهنتون جامی به عنوان اعضای پنل برنامه، در جایگاه قرار گرفته به سؤالات اساتید ودانشجویان حاضر در جلسه پیرامون موضوعات طرح شده، پاسخ های مبسوطی ارایه نمودند و در پایان برنامه با تفویض تقدیر نامه از جانب معاونیت محترم علمی پوهنتون برای گروه تحقیق دانشجویان خاتمه یافت.