برگزاریِ کنفرانس علمی تشخیص عوامل زلزله و پیامد های فنی، اجتماعی و روانی آن!

7 عقرب 1402

" تشخیص عوامل زلزله و پیامده های فنی، اجتماعی و روانی آن" عنوان کنفرانس علمی‌ ست که پوهنتون جامی به روز یکشنبه مؤرخ ۷ عقرب ۱۴۰۲ به‌ مناسبت زلزله های اَخیر در هرات با توجه به اَثرات آن در جامعه برای آگاهی ‌بخشی آن با حضورداشت مهمانان بیرونی، اعضای هیئت رهبری، استادان، کارکنان و دانشجویان پوهنتون جامی برگزار نمود. در این کنفرانس علمی، تشخیص پیامد های فنی، اجتماعی و روانی زلزله مورد بحث و بررسی قرار گرفت. داکتر عبدالروف قاریزاده معاون امور محصلان پوهنتون جامی، برگزاری برنامه‌های آگاهی‌بخشی از جمله بحث‌های علمی به مناسبت زلزله های ایجاد شده در هرات را حائز اهمیت خواند. به نظر ایشان، درک و آگاهی پیرامون موضوع زلزله و پیامد های آن برای تمامی اقشارِ جامعه مهم و ضروری بوده و می باشد. در ادامه محترم دکتر علی احمد محمدی استاد پوهنتون جامی در مورد تشخیص عوامل زلزله، چیستی زلزله به بحث و ایراد سخن پرداختند، به باور ایشان، شرایط به وجود آماده در هرات (زلزله) یک امر طبیعی بوده و با عملکرد هسته وساختار زمین و گُسل های موجود در منطقه اتفاق چنین امری شدنی بوده و است. سپس محترم پوهنمل عبدالباسط مودودی استاد دانشکدۀ انجینیری پوهنتون هرات، در مورد انواع سازه ها و استحکامات آن به بحث پرداخته و توصیه نمود که باید تمامی ساخت و ساز ها در هرات با معیار های علمی و اصولی ساخته شود. همچنین محترم دکتر خانم پروین میرعنایت روان شناس بالینی و کارشناس مداخلات روانی در سوانح از کشور جمهوری اسلامی ایران پیرامون ابعاد روانی پسا زلزله به طور مفصل به بحث پرداخته و تاکید نمود تا دولت و نهاد های کمکی در مورد دقت فراوان نمایند. و در اَخیر برنامه محترم دکتر محمد ایران منش مٌدرس مدیریت مخاطرات و عضو شورای شبکه کمک از جمهوری اسلامی ایران در مورد پیامد های اجتماعی زلزله و چگونگی توزیع کمک ها به زلزله زده گان به بحث پرداخته و بیان نمودند که دولت و نهاد های کمک کننده باید در قسمت توزیع کمک ها و تشخیص نیاز های اولیه آسیب دیده گان دقت نموده چرا که در شرایط موجود احتمال سوء استفاده بعضی افراد موجود می باشد. لذا حکومت و نهاد های کمک کننده باید در تشخیص افراد مذکور هوشیار باشند. برنامه با دعائیه توسط محترم استاد بصیراحمد نادی ریاست محترم دانشکده شرعیات پوهنتون جامی خاتمه یافت.